Česky English Slovensky

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Nanoprodukty > Odstraňovače mechu, čističe a ochrany fasád a střech

Odstraňovače mechu, čističe a ochrany fasád a střech

Hledáte bezpečné, ekologické produkty, kterými vyčistit fasádu či střechu a kterými fasádu či střechu následně ochránit před škodlivými vlivy, abyste prodloužili jejich životnost? Tak to jste zde správně! Abychom Vám výběr produktů usnadnili, něco jsme pro Vás o základním přehledu našich čistících produktů dle druhu znečištění a následných ochranách připravili. Stačí, když se podíváte níže pod rozdělení produktů.


Krásná fasáda a střecha

Máte nový dům nebo jste právě dokončili jeho rekonstrukci? Vypadá nádherně, že?

Čistá, nepoškozená fasáda domům prostě sluší a je zdaleka viditelnou vizitkou vlastníka. Jenže na její krásu si už brousí zuby celé armády nečistot – poletující prach, odstřikující bláto, smog, mastnota z kouře od sousedů, povrch se chystají kolonizovat i zprvu nenápadné řasy, mechy, lišejníky a sinice, pozadu nezůstanou pavouci se svými pavučinami a na noční akci se připravují sprejeři. V neposlední řadě je velkým strašákem prosakující dešťová voda, kdy se vytváří živná půda pro plísně. Pokud se vlhkost dostane dovnitř, máte i uvnitř zaděláno na plesnivé skvrny a nezdravé bydlení. Ubráníte fasádu čistou podle svých představ nebo ji odevzdáte špíně?

 

Naše firma HF SERVIS je výrobcem pokročilých produktů značky IMPAGUARD. Ty pomohou s ochranou i vyčištěním povrchů fasády, aby uchovaly její krásu a hodnotu. Nezanedbatelným prodloužením životnosti ušetří produkty IMPAGUARD peníze na obnovu fasády. Produkty značky IMPAGUARD jsou určeny pro profesionální, tak i pro hobby použití – kompletní vyčištění a ochranu povrchů lze svěřit odborné firmě, zatímco kutilové mohou čištění i aplikaci ochrany provést sami.

Pro zbrusu novou fasádu doporučujeme aplikovat ochranné přípravky. Působí jako dlouhodobá prevence znečištění a významně oddálí stárnutí fasády. Hledáte ochranu na klasickou, paropropustnou barvenou nebo probarvenou tenkostěnnou či silnostěnnou omítku? Řešením je náš přípravek Impaguard PAR. Ani odolnost silikátových a silikonových omítek není nekonečná. Zde doporučujeme náš přípravek Impaguard SIL. Oba produkty ochrání fasádu před nečistotami, UV zářením, atmosférickými vlivy a vodou. Nebudete se muset bát, že do Vaší fasády pronikne vlhkost a s ní plísně a řasy, které vytváří zelený nebo černý povlak. 

Navíc ochráníte svoji fasádu před vznikem prasklinek a následným odlupováním. Tato investice se Vám vyplatí, sníží náklady na údržbu fasády, výrazně prodlouží její životnost a zvýší hodnotu nemovitosti. Bonusem je, že oba přípravky jsou absolutně bezpečné, bez CLP symbolů.


Pro starší, již zašlou fasádu, kterou znečistil prach, smog, bláto či mastnota, je ideální čistič Impaguard 255, v koncentrátu. Odstraní veškeré uvedené nečistoty z libovolného typu fasády, nezastaví se ani před skvrnami od oleje. Co se týče biologického znečištění, máme na výběr dva druhy produktů. IG D 401 nebo IG 201. IG D 401, biocidní a algicidní přípravek, je určen jednak k čištění a odstranění mechů, řas, sinic, plísní, ale hlavně slouží jako prevence a dlouhodobá ochrana před mechy, řasami, sinicemi a plísněmi /ve spojení s našimi ochranami až na 15 let/. Produkt IG 201 je silnější,  velice rychle a účinně odstraní organické i anorganické znečištění /zelený, šedý i černý biofilm/.  Oba produkty jsou bez obsahu chloru, který je škodlivý pro lidské zdraví i životní prostředí a na rozdíl od chloru nemění a nepoškozují barvy – po aplikaci fasáda znatelně omládne. 


Nežádoucí vlhkost samotných zdí může způsobovat bílé skvrny na povrchu fasád, tzv. výkvěty (sanytr). Na tmavších a barevných fasádách několik světlých skvrn zcela zkazí celkový dojem. Nápravu je vhodné zahájit obnovou vodorovných izolací. Pak přichází čas pro dvojici čističů Impaguard 310 nebo silnější Impaguard 380, které bílé skvrny odstraní.

Určitě hned po vyčištění fasády ale povrch ochraňte produkty Impaguard PAR nebo SIL, protože opakované časté mytí se neobejde bez poškození povrchové vrstvy fasády a to určitě nechcete. Díky těmto ochranám bude Vaše fasáda dlouhodobě čistá, Vám odpadne nutnost pravidelného čištění a tím ušetříte čas i peníze.

 

Řešíte také otázku, jak ochránit dům proti vlhkosti, jak dům zateplit? Jak nejlépe zvládnout ekonomicky náročný provoz domu a snížit účty za vytápění? Řešením je náš dvousložkový produkt Impaguard 340, který díky hydrofobní/voděodolné impregnaci řeší nejen povrchovou absorpci vody, ale i problémy s vlhkostí uvnitř stěn, čímž snižuje absorpci vody nejméně o 80%. První složka má schopnost proniknout do materiálu stěny, což je důležité pro ochranu proti vlhkosti zevnitř. Tím se vytváří ochranná bariéra uvnitř stěny, která brání pronikání vody dovnitř. Druhá složka vytváří ochrannou vrstvu na povrchu stěny, která brání vstupu vlhkosti z venkovního prostředí, jako jsou déšť nebo vlhkost vzduchu, i přesto, že jde o permanentně paropropustný produkt. Společné propojení obou složek umožňuje vytvořit komplexní ochranu stěn proti vlhkosti z obou směrů - zevnitř i zvenčí. Vzrůstá tak schopnost naakumulovat teplo a dochází až k 40% snížení energetického zatížení. V létě tato ochranná vrstva zabraňuje přehřátí domu a v zimě zabraňuje úniku tepla z interiéru do exteriéru. V letních měsících snižuje náklady na klimatizaci, v chladných měsících dochází k velkým úsporám za vytápění. Dům je tedy ochráněn před promáčením, tepelně izolační vlastnosti stěny se udržují na vysoké úrovni a prodlužuje se životnost stavby. Bonusem je, že poskytuje navíc ochranu proti graffiti, tagům, znečištění, biofilmu, oleji, vodě a UV záření. Produkt Impaguard 340 tak poskytuje kompletní ochranu vašemu domu. 

 

Nejen fasáda, ale i Vaše střecha, jako nejdůležitější část domu, potřebuje Vaši péči. Chcete zabránit poškození střechy? Chcete, aby Vaše střecha vypadala opět jako nová? BIO znečištění nejenže působí nevzhledně, ale hlavně poškozuje povrch střešní krytiny. Do domu pak může začít zatékat. Náš produkt Impaguard D201 vyčistí biofilm a produkt D401 povrch ochrání před mechy, řasami, sinicemi a plísněmi /ve spojení s našimi ochranami až na 15 let/. Ideální na tašky, břidlice, beton, cementovláknité, plechové, glazované i neglazované povrchy. Další produkt Impaguard 255 si kromě bio znečištění poradí i se znečištěním od exhalací a mastnotou.

 

Máte střechu vyčištěnou nebo zbrusu novou a chcete ji ochránit, abyste předešli poškození střechy nebo neustálému čištění? I na toto máme řešení v podobě Impaguard ochran na různé typy střešních krytin. Tyto ochrany ochrání Vaši střechu před znečištěním, vodou, UV zářením a atmosférickými vlivy, poskytnou jí krásný vzhled po dlouhou dobu, prodlouží její životnost a samozřejmě zvýší hodnotu celé nemovitosti.