Česky English Slovensky

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Nanoprodukty > Čističe, odšeďovače a ochrany dřeva

Čističe, odšeďovače a ochrany dřeva

Hledáte produkt, který vyčistí či ochrání dřevěnou nebo plovoucí podlahu, schody, dveře, nábytek v interiéru, Vaši dřevostavbu, zahradní nábytek, pergolu, terasu, plot či další dřevěné či WPC povrchy? Nebo potřebujete zrenovovat zešedlý dřevěný povrch? Pod rozdělením produktů jsme pro Vás připravili přehled nejpoužívanějších produktů pro Vaši lepší orientaci. 

Jak udržet dřevěné povrchy jako nové?
 
V interiéru je dřevo vystaveno zejména vlivům způsobeným aktivitou člověka. Od dřevěných, plovoucích podlah a schodů, které trpí nejvíce, až po dveře, nábytek a lišty.
 
Od znečištění těchto povrchů snadno pomůže náš produkt Impaguard 603, který na rozdíl od jiných čističů na bázi hydroxidů a rozpouštědel nenarušuje dřevěná vlákna, naopak jim poskytuje ochranu. V jediném úkonu vyčistí nečistoty, odstraní mastnotu a na dřevěném povrchu oživí barvy.
 
Nejvíce namáhanou plochou jsou bezesporu dřevěné podlahy a správná údržba dřevěné podlahy rozhodně stojí za to. Už když si ji pořizujete, je důležité si uvědomit, že dřevo je přírodní materiál a neustále pracuje. Vzhledem k tomu, že pořízení dřevěné podlahy není levná záležitost, je velmi důležitá její ochrana. V případě dřevěné nelakované podlahy a taktéž nábytku z měkkého dřeva doporučujeme produkt IG662, který povrch ochrání proti vodě, znečištění, mastnotě a otěru. Tento produkt je určen také k ochraně pergol, teras, zahradního nábytku, plotů, chat a dalších dřevěných povrchů z měkkého dřeva.
V případě, že máte dřevěnou lakovanou, plovoucí, PVC, vinylovou či WPC podlahu, doporučujeme určitě náš produkt IG886, který rovněž poskytuje ochranu proti vodě, znečištění, otiskům bot a otěru a zároveň povrch renovuje a oživuje.
 
Co se týče povrchů z tvrdého a tropického dřeva, zde doporučujeme jednoznačně produkt IG 663. Na velmi namáhané dřevěné povrchy je určena 3D nano ochrana dřeva, produkt IG 664. Všechny tyto produkty poskytují ochranu nejen před znečištěním, vodou a otěrem, ale chrání samozřejmě i proti hnilobě, mechům, plísním, řasám, UV záření a produkt IG 663 navíc proti oleji.
 
Neochránili jste podlahu, schody, pergolu, terasu, plot či zahradní nábytek a došlo k typickému zešedivění dřeva? I na toto máme řešení v podobě produktu IG 604. Tento extra silný gel navrátí povrchu původní barvu a oživí barevný odstín dřeva. Působením slunečního záření a deště se tato stříbrošedá patina objeví ale zanedlouho zaručeně znovu. Chcete se za nějaký čas opět dívat na opršené, zašedlé povrchy, které hyzdí okolí Vašeho domu nebo každé 2 roky odšeďovat? Nebo tomuto v budoucnu raději chcete již předejít a ušetřit si čas a náklady na opětovné odšedění? Pokud ano, hned po odšedění povrchy ochraňte, aby zůstaly dlouho jako nové a snadno se udržovaly. Tato investice se Vám několikanásobně vrátí.